Bridesmaids – Fræk, flabet og forførende

Kristen Wiig fører nemlig et fremragende cast sikkert igennem den helt igennem gennemførte, morsomme, medrivende og bundsolide Bridesmaids. Det kan måske lyde chauvinistisk, men jeg griner meget sjældent af kvinder i komedier, men jeg grinte i Bridemaids og jeg grinte mange gange.

Klassisk med et twist
Hele historien i Brudepiger er egentlig ganske klassisk. Annie(Kristen Wiig) er bedste veninde med Lillian(Maya Rudolph) og det har de været siden de var børn. Det kommer derfor også helt naturligt, at Lillian beder Annie og at være hendes førstebrudepige, da hun skal giftes. Annie tager glædeligt imod opgaven og æren, men det viser sig at blive alt andet end ligetil.

Ikke mindst på grund af Lillians kommende mands chef’s kone Helen(Rose Byrne), der lader til at være alt for god til at være sand. Udover at hun så småt er ved at overtage Annies rolle som bedste veninde, så prøver hun også ihærdigt at overtage rollen som bryllups og polterabends arrangør. Noget der bestemt ikke passer Annie. Det hjælper dog ikke, at Annie langt fra er i samme økonomiske situation som Helen og de andre brudepiger. Hun er gået ned med sin kageforretning, og arbejder nu i smykkeforretning, hvor hun spreder alt andet en glæde og begejstring blandt kunderne og ejeren.

Samtidig hænger hendes kærlighedsfilm meget dårligt sammen. Hun prøver at få mere end tilfældig sex ud af bollevennen ted(Jon Hamm), hvilket han på ingen måde er interesseret i.Og da hun møder politimanden Nathan(Chris O’ Dowd) træffer hun alle de forkerte valg.

Glimrende manus
Det lyder naturligvis meget klassisk, og tag ikke fejl – det er meget klassisk. Det der gør at filmen skiller sig ud, og nok også er grunden til, at filmen er blevet en gigantisk succes i USA, er det helt igennem glimrende manuskript skrevet af Kristen Wiig og Annie Mumolo, der også har en lille rolle som en skrækslagen flypassager i filmen.

Der bliver ikke lagt fingre imellem i det velskrevne manus, og selvom flere af hændelserne er mildest talt sat på spidsen og lige på grænsen til det obskure, så virker det fremragende. Og hvor ofte hører man, at en af brudepigerne i en film begrunder valget af Las Vegas med, “I Just Want Balls in my Face“.

Jeg har altid haft en svaghed for Kristen Wiig, ikke mindst i kraft af hendes fantastiske roller i Saturday Night Live hvor hun igennem mange år har vist sig som en af de sjoveste kvinder i branchen.

Hun har også medvirket i en lang række film i mindre roller, men det er første gang at hun springer ud som hovedrolleindehaver og forfatter på en og samme film – og hvilken debut.

Udover en velspillende Kristen Wiig, så er filmen fyldt med glimrende biroller i form af et noget broget entourage af brudepiger. Ikke mindst Melissa McCarthy gør en morsom figur som brudgommens tykke men fantastiske søster Megan.

Filmen er produceret af Judd Apatow, der har haft stor succes med hans bromance film. Nu vil kvinder lege med, om det skal hedde girlpower, femance eller shemance er underordnet – men morsomt det er det. Det er naturligvis både rimelig forudsigeligt, og ikke mindst meget plat. Ikke desto mindre så er det leveret på en forfriskende måde, ikke mindst fordi vi ikke er vant til at se denne slags kvindelige karakterer. I hvert fald ikke som hovedroller.

Og hvem ved, måske åbner det en helt ny genre for film med kvinder i hovedrollerne, der ikke kun appellerer til kvinder, men også underholder den anden halvdel af verdens befolkning. Der er på grund af filmens succes allerede tale om en efterfølger, og skulle de ske vil jeg uden tvivl indløse billet til premieren. Filmen er i meget grove træk, The Hangover med kvinder, og den klarede sig jo meget godt….

Smid en kommentar