Brevet til Momo – Fantasifuld fortælling

Da den 11-årige pige, Momo, sidst så sin far skændtes de. Nu er det eneste hun har tilbage fra ham et ufærdigt brev med titlen ”Kære Momo”. Hvad var det han ville fortælle hende inden sin død?

Momo og hendes mor flytter til en lille idyllisk ø, langt væk fra Tokyos storbyliv hvor de boede før. Dette er en svær forandring for Momo, som går rundt og keder sig i det nye hus indtil hun opdager tre venligsindede ånder (japanske Yokaier) på loftet.

Hun får hurtigt hænderne fulde, for ånderne stjæler, larmer og laver en masse ballade på øen. Det går op for Momo at de sjove ånder måske kan hjælpe hende med at finde ud af hvad hendes far forsøgte at fortælle hende i sit brev.

Instruktøren Hiroyuki Okiura er et anerkendt ansigt indenfor japansk animation. Selvom Brevet til Momo blot er hans tredje gang i instruktørsædet har han en lang karriere bag sig, som animator på film som Akira (1988) og Ghost in the Shell (1995).  Brevet til Momo er en af hans mest veludførte film. Smukke landskabspanoramaer og sarte pastelfarver præger filmen igennem, og selvom den kan virke lidt langsom i optrækket kommer der snart fart over feltet med introduktionen af de tre ånder.

momo_2

I midten af alt det komiske rabalder og eventyrlige magi, finder man en solid og mere moden kernehistorie om en mor og en datter som begge forsøger at starte et nyt liv efter faderens død.  Der danner sig et meget rørende portræt af et mor-datter forhold som både er præget af skyldfølelse og sorg, men også masser af kærlighed. Okiura balancerer disse alvorlige emner med de komiske ånder til perfektion, således at filmen kan nydes af et publikum i alle aldre.

Det kan kun anbefales at man tager ind og ser denne film. Biograferne fraråder dog at tage børn med under 7 år, da de ellers så venligsindede ånder i filmen godt kan virke lidt uhyggelige for de mindste.

6stars

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar