‘Brave’ instruktør arbejder på Peter Pan-Alice i Eventyrland mashup

Om få dage rammer endnu en spillefilms version af en Disney klassiker det store lærred med Tim Burtons opfølger til Alice i Eventyrland; Bag Spejlet. Hvis du er typen som ikke kan få nok af den slags så er der gode nyheder på vej.

Brenda Chapman som med-instruerede Pixar-filmen Brave arbejder i øjeblikket på en spillefilm som vil kombinere Peter Pan og Alice i Eventyrland universerne. Filmen bliver Chapmans spillefilmsdebut som instruktør og historien vil tage udgangspunkt i J.M. Barrie og Lewis Carrolls elskede børnebøger.

Filmen har fået titlen Come Away og manuskriptet er udarbejdet af Marissa Kate Goodhill. I Goodhills historie er Peter Pan og Alice bror og søster, som flygter ind i en fantasiverden efter at deres storebror dør. Mens forældrene er distraheret af deres egen sorg, drager Peter mod Ønskeøen og Alice mod Eventyrland. På overfladen kan det godt lyde ret søgt, men når man tænker over det, har de to historier en del tilfælles som kunne gøre Come Away til en interessant film.

Både Peter Pan og Alice i Eventyrland udforsker fantasiverdener som er fyldt med farer der alle fungerer som metaforer for frygten for at blive voksen (eller teenager) og håndtere den barske virkelige verden. Selvom Disney både arbejder på en spillefilms version af Peter Pan og Burtons Bag Spejlet, tyder det ikke på at Come Away vil have nogen direkte relation til disse film.

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar