Bliv inspireret af dine favoritfilm: Invester i aktier

Filmen har en magisk virkning på os mennesker. Vi kan blive fuldstændig opslugt af historien, så vi til sidste glemmer, at det er fiktion, vi sidder og ser. Nogle har også svært ved at kende forskel. Vi kan alligevel godt tillade os at blive inspireret af de film, der har mest på hjerte. Der findes nemlig masser af film, der handler om at tjene penge på aktiemarkedet, som vi kan lade os inspirere af.

Filmens verden er fyldt med fortællinger også om aktier og aktiehandel. Ofte bliver aktiemæglere portrætteret som onde og pengegriske, men der findes også hjertevarme historier, hvor aktier er en del af fortællingen. Lad os gå på opdagelse i filmens verden, og se hvad Hollywood har at byde på, når det kommer til aktiemarkedet. Så kan du lade dig inspirere og læse meget mere om aktier for begynder lige her.

Bossen og Bumsen (Trading Places)

Denne film er efterhånden blevet en juleklassiker. Dan Aykroyd og Eddie Murphy samarbejder i at bruge snedige tricks, så de kan få skovlen under to ældre, rige brødre, der har indgået et lidt for personligt væddemål. Filmen er stærk humoristisk, og særligt scenen til sidst, hvor aktiemæglerne går amok, er værd at se. Så kan du også lærer meget mere om, hvad “corner the market” betyder.

Wall Street

“Greed is good”, siger Gordon Gekko i løbet af filmen, og det er også den tone, den bliver fortalt i. Den skal dog tages med et gran salt, og selvom Gekko viser sig fra en stærkt bedragerisk og forbryderisk side, så er den stadig spændende at se ud fra et aktiemarkedsperspektiv. Den fik i 2010 en efterfølger, der omhandlede aktiecrashet i 2008.

The Big Short

Denne film er den definitive, når den kommer til aktiemarkedets crash i 2008. Det er en film, der prøver at gøre os klogere på, hvordan økonomien er skruet sammen, men også har et budskab om, at man skal tage ved lære af fortiden. Hvis du er nysgerrig og gerne vil blive klogere, så er det en film for dig.

Boiler Room

Filmen her tager os med ind i maskinrummet hos aktiemæglere på Wall Street. Det er en machokultur uden lige, og selvom filmens budskab måske er en anelse til den kritiske side, så er der masser, du kan tage ved lære af.

Med disse film in mente kan du kaste du ud i dit helt eget aktieeventyr. Det behøver hverken gå stærkt, og du behøver heller ikke have millioner af kroner på højkant. Du kan tage det i dit helt eget tempo med en guide fra Mininvestering.

 

 

Smid en kommentar