Babybio – biolivet stopper ikke fordi du får børn

Artikler på film-nyt.dk kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Hvis du en gang imellem går i biografen, har du helt sikker hørt om konceptet babybio. Men hvad går det egentlig ud på, og er det noget for dig?

Babybio er ikke kun børnefilm

Kort sagt er babybio bestemte filmvisninger, hvor det er tilladt at have babyer med, som måske larmer lidt. Modsat hvad mange tror, er babybio ikke kun børnefilm. Det er som regel film fra det almindelige program, som bare er tilpasset til folk med små børn. Blandt andet ligger visningerne om formiddagen, hvor mødre som regel har god tid. Derudover er der skruet lidt ned for lyden og op for lyset, så man kan se børnene. Hvis du ikke har børn, kan du derfor sagtens gå i babybio alligevel – du skal bare være forberedt på, at præmisserne er lidt anderledes end ved almindelige film.

Få tid til at nyde filmen

I babybio kan man enten have barnet med ind, eller lade det sove i barnevognen udenfor. Her vil der som regel være 1-2 ansatte, der holder øje med børnene og kalder på forælderen, hvis barnet græder. Hvis man har barnet med ind, bliver man som regel placeret i midten af salen, hvor der er mere plads foran sædet. Så kan de helt nyfødte ligge og sove, og de lidt større babyer kan kravle rundt og lege lidt.

Hvis du skal have et barn med i babybio, er det derfor en rigtig god idé at tage en babynest eller lignende med, så baby har et trygt og velkendt sted at sove. En babynest kan enten ligge på gulvet, hvis baby foretrækker at sove der, eller du kan sidde med den i skødet. Babynesten skaber ro for barnet, så du kan nyde filmen.

Konklusion: Hvis du vil have den fuldkomne biografoplevelse, er babybio nok ikke noget for dig. Med dæmpet lyd og øget belysning ryger noget af oplevelsen, og hvis børnene tilmed er forstyrrende, kan det være en dårlig oplevelse. Hvis du har meget små børn og gerne vil i biografen, er det dog et rigtig fint tilbud, hvor der er plads til at nusse og amme, og hvor du stadig kan se ”voksenfilm” fra det almindelige biografprogram.

Smid en kommentar