Anchorman 2: The Legend Continues – Langtrukne dumheder

Selvoptagede Ron Burgundy (Will Ferrell) og hans partner i livet, såvel som på skærmen, Veronica Corningstone (Christina Applegate) har haft 10 gode år som day-time nyhedsværter i San Diego. Men da Veronica får tilbudt en stilling som den første kvindelige fuldtids nyhedsvært og Ron ved samme lejlighed får sparket, forlader Ron kone og søn. Heldigvis får han et tilbud om at blive nyhedsvært på en hel ny kanal, Global News Network (GNN), og samler derfor sit gamle nyhedsteam. Sammen med Brick (Steve Carrell), Brian (Paul Rudd) og Champ (David Koecher), drager han mod New York for at søge sin nye lykke. Desværre vil det vise sig, at han er på midt om natten, og højest sandsynligt ikke har nogen seere.

I et forsøg på at slå sin nye rival, Jack Lime (James Marsden), begynder Burgundy og co. at fortælle nyhederne, ikke som de er, men som amerikanerne gerne vil høre dem. På den måde ændrer han mediehistorien og selve den måde, tv-nyheder bliver leveret på i USA. Burgundy og hans venner ryger direkte til tops, men hvor længe kan Ron holde succesen ved lige?

Elskede man Anchorman, vil man ved al sandsynlighed nok også kunne få noget ud af denne film. Personligt havde jeg svært ved at få tvunget smilende frem. En joke, der er plat og usjov til at starte med, bliver bare ikke sjovere af at blive trukket ud i 5 minutter. Der er heller ikke mange nye jokes i forhold til forgængeren, den kører meget rundt i bare at lade Will Ferrell være idiotisk og upassende. Dog skal det siges, at Steve Carrells karakter Brick, der om muligt er blevet endnu dummere, har nogle sjove øjeblikke i sin romance med den ligeså retarderede Chanti, spillet af Kristen Wig. Og ja, det er en overraskende satirisk kommentar til de amerikanske nyhedsmedier, men resten af filmens 112 lange minutter handler om Burgundys dilemma i valget mellem karriere eller familie – hvilket involvere noget af det dårligste børneskuespil jeg længe har set (dette er muligvis bevidst, men dog ikke sjovt). Filmen bliver dog også reddet af en (fra den tidligere film) tilbagevendende kampscene, der i denne omgang når nye, stjernespækkede højder.

Will Ferrell har alle dage været en der skiller vandende. Er du ikke fan, vil du nok heller ikke finde denne film sjov. Er du derimod lidt af en Achor-mand, vil du sikkert finde filmen morsom, om end ikke nær så sjov som den tidligere. Du får ganske enkelt, hvad du forventer – herfra ikke mere end en 2-stjernet oplevelse.

2stars

2 comments

 1. Will Ferrell humor er meget snæver og speciel, og hvis man ikke er en fan af det, syntes jeg det er synd at anmelde det. Især når det gælder en så længe ventet film, som Anchorman 2 og man virkelig ikke kan se humoren i hans film.
  Jeg kunne heller aldrig finde på at spise makrel, når jeg bevidst ved at jeg ikke kan lide det.

  1. Hej Jesper,
   På den måde er jeg villig til at give dig ret, og i den perfekte verden, var der også to anmeldelser af filmen. En af en “fan” og en af en neutral. Det ville dog heller ikke nødvendigvis være retvisende at lade en fanboy anmelde den, da det jo gerne skal ses bare en smule neutrale øjne. Når det er sagt, så tror jeg ikke at der er nogen, der havde planer om at se filmen, der ændrer mening. Jeg skal i hvert fald se den, og mon ikke også der er flere end de 968 der så den første film der skal det. Og uden at have set den vil jeg personligt godt kvittere med fem stjerner 🙂
   Ron for president.

   mvh

   Bjørn Kryger, Redaktør

Smid en kommentar