American Heist – let fordøjelig lunkent actiondrama

American Heist er instrueret af den armenske instruktør Sarik Andreasyan, der primært har lavet film i hjemlandet og Rusland og derfor ikke er så kendt på vores breddegrader, og dette bliver næppe filmen, der giver ham det store gennembrud.

Hvis man skal beskrive American Heist, er det mest nærliggende ord umiddelbart letfordøjelig. Man kan desuden undrer sig over, at filmen hedder American Heist, men det må bunde i, at The Heist var taget. Det er dog også sagen uvedkommende.

Helt kort handler American Heist om to brødre James og Frankie spillet af Hayden Christensen og Adrien Brody. James tjener til dagen og vejen som mekaniker, mens Frankie lige er kommet ud af fængslet, efter at have siddet inde i en lang periode.

Der går ikke mange timer fra Frankie kommer ud, til han har fået James rodet ind i ulovligheder, selvom James eller har lagt det liv bag sig og forsøger at kommer på ret køl og holde sig på en rigtige side af loven. Han elsker dog sin bror, og lader sig rive med, hvilket et par meget lyssky personer har deres del af.

Han starter som flugtbilist, men ender som titlen antyder det, med at være en del af et større kup, og det er sådan set hele historien i en nøddeskal, ikke ligefrem noget banebrydende eller opsigtsvækkende. Sådan er hele American Heist – en stor ligegyldighed, hvor hverken skuespillere, instruktør eller manuskriptforfatterne har haft det helt store at byde ind med.

Hele historien er uhyggelig letkøbt, og der kan ikke have gået voldsomt mange tanker forud for filmen. Det er muligt, at det har været Sarik Andreasyan’s forsøg på et amerikansk gennembrud som instruktør, men hvis det er tilfældet, kan det i bedste fald betegnes som fejlslagent. De store selskaber vil i hvert fald næppe stå i kø efter denne halvsløje omgang.

2stars

Smid en kommentar