AGH BMO World Film Festival

Hamilton er en gammel, forfalden ’steel city’, der nu promoverer sig som kunstnerby. I fem år har de fremvist nogle af de bedste independent film og dokumentarer og sidste år solgte de 7.500 billetter. Jeg var så heldig at møde direktøren for Film Festivallen, Annette Paiement, som fortalte, at Hamilton tiltrækker folk, som ønsker film, der er med til at skabe debat i samfundet. Jeg nåede kun at se syv ud af de 38 film, som de fremviste, men jeg kan kun give hende ret. Det var virkelig utrolig vellavede film, der blev vist. Jeg deltog også i den indledende velkomst og trailer aften, og kunne både med overraskelse og glæde konstatere, at Jagten og Mads Mikkelsen blev omtalt i rosende toner og som en af deres egen. Også Kon-Tiki blev fremhævet flot. Jeg så den selv for tredje gang og efterfølgende klappede publikum entusiastisk. Jeg kan kun anbefale at se den, hvis den endnu ikke er set! Et par af de andre film jeg så, fortjener et uddybende ord.

Mud med Matthew McConaughey
Denne filmperle har indtil videre scoret 98% på rottentomatos.com. Det burde i sig selv være en umulighed, men det er virkelig en film udover det sædvanlige. Til traileraftenen var der meget snak om, at McConaughey altid smider trøjen i sine film, hvilket fik det kvindelige publikum til at pifte. Det gør han heldigvis også i denne film. Udover det, så er han utrolig velspillende, hvilket de to unge drenge også er. Dette er virkelig en film med potentiale og nerve. Mud får premiere i de danske biografer den 21. november, så sæt kryds i kalenderen.

Mud

The East med Alexander Skarsgård
The East er min nye yndlingsfilm. Længe har Kon-Tiki stået på podiet, men da jeg gik ud fra biografens mørke, var jeg utrolig stille og spekulativ. Manuset er blevet til ved, at instruktøren og forfatteren tog på en ’underground’ rejse i en måned, hvor de levede sammen med anarkistiske typer. Filmen kan måske virke en anelse poleret, men rejser et meget vigtigt spørgsmål. Hvem er egentlig øko-terroristen? Er det de store firmaer, som lækker olie i vandet, producerer medicin med katastrofale bivirkninger, eller er det de mennesker, som forsøger at oplyse verden om, at den er helt gal? The East åbner for en meget relevant debat. Desværre er den indtil videre ikke indkøbt til Danmark. Hvorfor kan man så spørge om? Men find den på blu-ray eller nettet. Det er en must see!

The east

Fruitvale Station – autentisk drama om Oscar Grant
Denne film blev vinderen af den eftertragtet Sundance Film Festival 2013 pris. Udover det, så scorer den også højt på rottentomatos.com. Oscar Grant blev uforvarende skudt ned på Fruitvale Station i Oakland, Californien af en BART betjent i 2009. Filmen tager udgangspunkt ca. 24 timer før drabet, og tegner et utroligt kompliceret billede af en ung mand, som forsøger at skabe sin egen fremtid. Jeg kan godt huske de mange demonstrationer, der har været. Og at se filmen var speciel. Det, der påvirkede mig mest, var unødvendighed i, at BART betjenten vælger at skyde ham. Men se den selv, den har heldigvis dansk premiere den 2. januar 2014.

Fruitvale Station

1 comment

Smid en kommentar