71: Into the Fire

En af grundene til at Hollywood aldrig rigtig har taget krigen mellem Nordkorea og Sydkorea til sig, er givetvis, at begge sider primært bestod af koreanere og derfor ikke appellerer specielt til den brede befolkning i USA, ikke desto mindre er det en historie, der fortjener at blive fortalt. De fleste kender nok M*A*S*H, men den fortæller krigen fra amerikanernes side, det gør denne ikke.

71: Into the Fire foregår under Koreakrigen i 1950, hvor nord og syd gik i krig mod hinanden. Udover at der var en krig om områder og magt, var det også en krig mellem kommunismen og demokratiet med kommunismen fra nord mod det mere demokratiske syd, der samtidig var støttet af USA.

 

Studentersoldater mod en professionel hær

Filmen handler om en gruppe af 71 såkaldte studentersoldater, der uden kamperfaring eller videre træning bliver en del af krigen, da Sydkorea på grund af mangel på soldater oprettede delinger af studerende der skulle agere soldater.

Hovedpersonen i filmen er Oh Jung-Bum, der som som eneste af de 71 har set kamp (selvom han gik i panik) bliver udnævnt til gruppefører, og nu pludselig står med ansvar for delingens liv. De får til opgave at passe på en militærbase (i form af en skole), og være klar til at kæmpe mod nordkoreanerne, hvis de skulle forsøge at indtage den strategiske base.

En film om modning

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at Sydkorea angriber skolen og at de unge derfor må kæmpe med deres liv, hvis de eller vælger at blive formationen. Det handler dog langt fra kun om krig, men er mere end fortælling om hvordan kris ændre mennesker, og hvordan studentersoldaterne skal vokse med opgaven og ikke mindst hvordan de er nødt til at modnes for at være opgaven voksen.

Samtidig med at filmen er utrolig flot lavet og instrueret, ender resultatet med at være ganske fornuftigt. Det er en flot film med gode præstationer fra skuespillerne. Til tider drukner det desværre en smule i kugleregn og eksplosioner. Lidt mere menneskelig udvikling og lidt færre patroner havde i hvert fald ikke skadet den.

 

 

 

Smid en kommentar