4 nye ‘Avatar’ film på vej

Har verden virkelig brug for hele fem film om høje blå rumvæsener? Hvis du spørger instruktøren James Cameron så er svaret ‘ja’.

Det er allerede syv år siden at verden blev introduceret for de blå rumvæsener på Pandoras magiske månelandskab i James Camerons 3D fantasyfilm, Avatar. Storfilmen var tilbage i år 2009, et af de mest indbringende film nogensinde og den satte for alvor 3D og animation på skemaet for hele filmbranchen.

Nu har instruktøren annonceret at han håber at fortsætte successen med hele fire nye Avatar-film. Franchisen starter med den første efterfølger som får premiere i år 2018. Instruktøren havde umiddelbart planer om at lave to efterfølgere til 3D-successen, men efter flere møder med manuskriptforfattere og “nogle af de største kunstnere og designere i verden” er det blevet besluttet at der vil blive lavet hele fire nye film.

james-cameron-avatar-001

Foto: Mark Fellman/Picselect

“Indtil videre rækker det som jeg har set langt ud over originalen i fantasi” udtaler Cameron i følge Variety. Han tilføjer at det indtil videre kun er få mennesker som har set konceptudviklingen til de nye film, men at de få personer til gengæld er blevet målløse over idéerne.

“Vi har besluttet at kaste os ud i et massivt filmisk projekt ved at lave fire episke film som hver kan stå alene, men som også kan danne en komplet saga” udtaler Cameron.  Instruktøren har samtidig forholdt sig kritisk overfor Sean Parkers Screening Room koncept som stræber efter at lade folk se premierefilm i egne hjem parallelt med biografernes visninger af filmene. “Tro mig, disse bliver film som er designet til at blive set på biografernes store lærreder først” slutter han.

De kommende Avatar-film forventes at få premiere omkring juletid i årene 2018, 2020, 2022 og 2023.

via GIPHY

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar