24 – Live Another Day blu-ray anmeldelse

Herefter begyndte det at blive lidt for meget af det samme, og realtime effekten begyndte at blive mere irriterende end gavnenden for serien, hvilket naturligvis i starten var den helt store force. Efterfølgende fulgte jeg mere sporadisk med i serien, og mangler derfor mildest talt en hel del forhistorie forud for 24: Live Another Day der med flere års forsinkelser langt om længe er udkommet.

Jeg vil dog også med det samme sige, at jeg har svært ved at tro, at jeg er den eneste, der har det på samme måde. Da serien var i støbeskeen forlød det, at skaberen af serien ville fjerne realtime elementet og i stedet lade den udvikle sig og længere tid. De har dog valgt at droppe dette, og er gået tilbage til de trygge rammer med, hvilket mere eller mindre betyder, at 24: Live Another Day faktisk bare er en halv sæson af serien, og det er både på godt og ondt.

For den “originale” serier havde ofte flere momenter, hvor man sad med en fornemmelse af, at der godt kunne være skåret noget væk, uden det havde ødelagt serien, men det er en helt anden sag.

24-Live-Another-Day-Super-Bowl-Promo

Jack is Back.

Ved en tilfældighed opfanger CIA, at den eftersøgte tidligere agent Jack Bauer, er i London. Det er samtidig med den amerikanske præsident er i byen, for at snakke med den engelske premierminister og deres fælles engagement i ubemandede droner. Alle alarmklokker ringer, og CIA sætter alt ind for at fange Bauer, der skal stå til ansvar for hans handlinger (i tidligere sæsæner). De får da også fat i ham, og fører ham til London afdelingen, hvor han bliver holdt indespærret.

Vi kender jo Jack Bauer, og vi ved naturligvis godt, at han aldrig ville være så skødesløs og lade sig fange uden grund, og det er da også lige præcis hvad det er tilfældet, og kun en er mistænksom på dette, agenten Kate Morgan, der ellers er på vej til at bliver overflyttet, da hendes mand har lækket hemmelige oplysninger til fremmed regimer.

Der skal ikke afsløres for meget udover, at det igen igen bliver hæsblæsende, der er droneangreb, skududvekslinger i hobetal, løgnagtige embedsmænd og masser af mennesker der ikke kan stoles på – og midt i det hele er Jack Bauer – verdens vildeste og vel nok også heldigste agent.

Der er ikke voldsomt mange nye boller på suppen, og på mange måder ville det da også være dumt, for serien fungerede jo langt hen ad vejen perfekt, hvis man accepterede de uændrede præmisser og usandsynlige scenarier, der udspillede sig gang på gang.

24: Live Another Day er glimrende action, og det er underholdende som altid, og så skader det på ingen måde, at den er kortet ned til 12 afsnit af godt 45 minutter – så alt i alt det ganske vellykket gensyn med Bauer, dog uden at man bliver væltet helt bagover af begejstring.

4stars

Smid en kommentar