2011 skuffer – blockbuster søges

Der er naturligvis en del film, der har rundet en omsætning på 100 millioner dollars. Little Fockers har omsat for 146 millioner dollars, True Grit har omsat for 156 millioner, mens The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader har netop rundet 100 millioner.

Desuden er der også en lille håndfuld film, der ikke er så langt fra milepælen. The Kings Speech, Black Swan og The Figher er alle over 80 millioner. Fælles for alle disse film er dog at de allesammen fik premiere sidste år.

Ingen af de film der har fået premiere i år, har formået for alvor at fange publikums interesse. Og indtil videre er 2011 stadig meget langt fra at have fostret en blockbuster. Det der måske er endnu mere bekymrende for den amerikanske biografbranche er, at der ikke umiddelbart er nogen store film på vej inden for den nærmeste fremtid.

Sommeren og efteråret tegner lyst

Der er mange gigantiske film på vej i år. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, Fast Five, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Transformers 3: Dark of the Moon, The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 osv. Men der går flere måneder inden nogen af dem får premiere.

Lige nu lader det til at biografejerne må sætte deres lid til Adam Sandler. Hans nye film Just Go With It hvor han spiller sammen med Jennifer Aniston, har netop fået premiere. Generelt er Sandler garant for en blockbuster, og kombinationen af romantiske komedie med Aniston og Sandler burde da også trække.

Det ændrer dog ikke ved at Hollywood sukker efter en gigantisk succes. 2010 gav et lidt lavere billetsalg end 2009, og hvis 2011 ikke skal blive lavere end sidste år, skal de store blockbusters snart ikke lade vente længere på sig.

{linkr:related;keywords:twilight;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar