2010 bød på laveste billetsalg i 3 år

Det er især de danske film der ikke har præsteret på samme niveau som tidligere. Hen mod slutningen af året har Susanne Biers Hævnen og Klovn the Movie, dog rettet lidt op på de ellers skuffende tal.

Udover Hævnen og Klovn, skal de største danske succeser findes blandt familiefilmene hvor Far til Fire på Japansk med et billetsalg på 430.000 billetter står som årets største danske succes.

Det er dog intet mod årets absolut største succes. James Cameron´s Avatar er nemlig den film, der fik lokket allerflest i biografen. I alt solgte filmen 841.000 billetter. Altså 400.000 mere end den største danske succes. Samtidig var billetprisen på Avatar billetterne væsentlig dyere på grund af helaftens- og 3D tillæg. Det er værd at have i tankerne, at Avatar som bekendt havde premiere i 2009, men alligevel er 2010’s største film.

{loadposition indhold}

Et par andre film der også klarede sig ganske formidabelt var Christopher Nolans Inception, og Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1. Begge film har solgt mere end en halv million billetter. Inception solgter 516.000 billetter, mens den syvende Harry Potter film solgte 536.000 og dermed er årets andenstørste film.

Selvom 2010 altså bød på en lille tilbagegang i forhold til de to foregående år, så har det stadig været et godt biograf år. Og selvom tilbagegangen har været på omkring 6 % i forhold til sidste år, er forskellen forsvindende lille i kroner og øre. På grund af de mange 3D film der har haft stor succes, bliver den samlede omsætning sandsynligvis tæt på det samme.

What’s next?

Det er naturligvis svært at spå om fremtiden. Derfor er det også svært at sige om 2011 igen skal gå hen og sætte rekord, eller det bliver et dårligere år. Men der er mange store film på vej der kunne hjælpe til at 2011 kan gå hen og blive et rekordår. Blandt andet bliver 2011 året hvor der igen er gensyn med Transformers i Michael Bay’s tredje film om robotterne i Dark of the Moon 3D.

Derudover kommer der film som Gore Verbinskis animationsfilm Rango, sci fi filmen Battle: Los Angeles, Biler 2, Thor, Hangover 2, X-men First Class, Captain America og mange andre, der nok skal sælge mange billetter. Og mon ikke også den danske biopic om Dirch Passer med Nikolai Lie Kaas i hovedrollen skal lokke en masse mennesker i biografen.

Tre af årets absolut største succeser må dog forventes at blive The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides og ikke mindst den absolut sidste Harry Potter film, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2.


kilde: fafid.dk

Smid en kommentar