2008 year of the blockbusters

Udover de nævnte er det film som Bourne Ultimatum, Rush Hour 3, Die Hard 4, Harry potter 5, Pirates of the Carribbean – At the worlds end.  Som året er skredet frem indtil videre er der naturligvis en kæmpe vinder The Dark Knight, men også andre film har klaret sig ganske fornuftigt, ikke mindst Ironman og Indiana Jones and the kingdom of crystal skulls.
 
Det ser dog ud til 2008 bliver et år hvor flere “originale” film sælger mange billetter, blandt de største er Hancock, WALL-E, Kung Fu Panda, Wanted og Get Smart.

Desuden er der meget store film på vej i biograferne, ikke mindst efterfølgere som High School Musical 3, Saw V, Madagascar: Escape 2 Africa, Transporter 3, Og ikke mindst James Bond filmen Quamtum of Solace. Det ser altså ud til at 2008 kan gå hen og blive et rigtigt godt år for de amerikanske biografer, så bliver det spændende at se hvorvidt de danske biografer kan følge med.

Som det står beskrevet ovenfor har de sidste par år været præget af de helt store kassesucceser. Hvis man derimod kigger på året 2006 var der kun 15 film der klarede sig over 100 millioner dollars. og det tal er faldende jo flere år man går tilbage. Tendensen for de sidste par år er altså at de store film klarer sig bedst og er med til at holde antallet af biografgængere i vejret. Det kan åbenbart godt betale sig at smide mange penge efter en film da det kan lade sig gøre at tjene penge, så længe man har et godt produkt, og det kan vi som filmelskere jo kun være glade for.


{linkr:related;keywords:blockbus;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar