Barely Lethal blu-ray anmeldelse

Filmen er instrueret af Kyle Newman, der har en lidt broget karriere med alt fra Fanboys fra 2009 til musikvideoer for Taylor Swift og Lana del Rey. Manuskriptet er skrevet af debutanten John D’Arco. Det mest prominente navn hos folkene bag filmen er nok produceren Brett Ratner, og det er nok også ham der er sikret skuespillerne til filmen.

I hovedrollen som teenagepigen Megan finder man Hailee Steinfeld, der er meget langt fra sin Oscar-nominerede rolle i True Grit. Udover Steinfeld medvirker blandt andre Samuel L. Jackson, Jessica Alba og Sophie Turner, som de fleste nok vil kende som Sansa Stark fra Game of Thrones.

Barely Lethal handler om en hemmelig skole for unge piger, hvor de fra de er helt små blive trænet til at være de bedste lejemordere verden har set. På denne skole går Nr. 84 (Steinfeld), og hun er den bedste i årgangen, men hun vil ikke være lejemorder, hun vil bare være teenager og læser blade om hvordan det er at være teenager og ser “klassikere” som 10 Things I hate About You, Beverly Hills 902010, Bring It On, Clueless og andre 90’er perler hvor hun lærer hvordan rigtige teenagere har det.

Så da en mission mislykkes ser hun mulighed for at gå under jorden, lade som om hun er død, og starte et nyt liv hvor hun udgiver sig for at være udvekslingsstudent fra Canada. Hun er naturligvis meget anderledes fra de andre piger, og der er bare ting man ikke kan lære ved at se film, slet ikke når man er en toptrænet lejemorder.

BARELY LETHAL - 2015 FILM STILL - Samuel L. Jackson and Jessica Alba - Photo Credit: Quantrell D. Colbert
BARELY LETHAL – 2015 FILM STILL – Samuel L. Jackson and Jessica Alba – Photo Credit: Quantrell D. Colbert

High School er en tid fyldt med intriger, kærlighed, jalousi, venskaber og alt hvad det hører til, men fortiden har det jo med at indhente folk, og det sker også i Barely Lethal, hvor Megan Walsh må se sig over skulderen efter et optrin har gjort hende til et viralt hit på youtube.

Det er ikke en film, der bliver en klassiker i samme stil som de film, der er referencer til i filmen, faktisk er den nok mere eller mindre glemt, hvilket er godt det samme. For selvom der er langt gevaldigt op til en efterfølger, så er der ikke det store økonomiske grundlag for at det kommer til at ske.

Barely Lethal kan sagtens ses for hvad den er, men er dit fødselsår før 2000, finder du nok ikke meget glæde i den, men så er du heller ikke målgruppen.

3stars

Smid en kommentar