The Blind Side

Bjørn Kryger Larsen 0
The Blind Side tog USA med storm da den havde premiere for snart et halvt år siden. John Lee Hancocks drama med Sandra Bullock i hovedrollen indspillede mere end 250 millioner dollars. Rollen som Leigh Anne Tuohy gav desuden Bullock en velfortjent Oscar. Nu er filmen langt om længe kommet her til landet, og har det så været ventetiden værd?
Svaret er dejlig tvetydigt både og. For filmen har mange åbenlyse kvaliteter, ikke mindst Sandra Bullocks overbevisende skuespil, men også den gode historie der skinner igennem fra start til slut. Dog er den ikke overraskende også meget amerikansk og meget sukkersød, hvor man aldrig er i tvivl om at alt nok skal gå.

Der er nærmest tale om et eventyr der udspiller sig for øjnene af os som publikum. Den godmodige og hjemløse “kæmpe” Michael Oher, der glimrende bliver spillet af Quinton Aaron, lever sin egen stille tilværelse uden de store glæder, men også uden de store bekymringer. En dag ser Leigh Anne Tuohy(Sandra Bullock) den store dreng gå rundt i regnen og beslutter sig for at tilbyde ham et lift. Dette lift skal vise sig at blive skelsættende for begges liv.

Sammen med sin mand restaurantkædeejeren Sean (Tim McGraw), tager de Michael til sig, giver ham tag og hovedet og mad på bordet. Samtidig sørger de også for at han kommer i skole, hvor hans størrelse giver anledning til at se en lysende fremtid for ham som Footballspiller.

Based on a true story


Det hele lyder meget amerikansk og meget rosenrødt, men ikke desto mindre er det den sande historie om Michael “Big Mike” Oher der nu spiller i Baltimore Ravens hvor han blev draftet som den første fra Collage. Dette faktum giver naturligvis filmen en ekstra dimension og er utvivlsomt også en af grundene til filmens enorme amerikanske popularitet. Det er den klassiske fortælling om at man er sin egen lykkes smed og at alt kan lade sig gøre hvis bare man bliver ved med at tro på det.

Selvom det er en historie der måske er en ud af en million, ændrer det ikke ved at det er en god historie, og John Lee Hancock har formået at omsætte Michael Lewis bog til et glimrende og langt hen af vejen troværdigt manuskript.

Hvis man er villig til at bide på madingen og lade sig forføre af historien og Bullocks glimrende skuespiller er The Blind Side en fantastisk fortælling om det gode i mennesker og heldet der kan slå ned hvor man mindst venter det. Hvis man er mere skeptisk anlagt vil man nok sammeligne Michael Oher’s historie med chancen for at vinde i Lotto.

Filmen er medrivende, velspillet, velskrevet og velinstrueret. Det hele er meget godt håndværk, men den bliver aldrig rigtig meget mere end god og gedigen. Der er i hvert fald langt et stykke vej til “spektakulær” og “fantastisk”.

Smid en kommentar »